Kultúra

2010.10.17. 12:14

Gyorsan sikerült stabilizálni a Jászai-színház gazdálkodását

A múlt héten meghirdették lapunkban a Jászai Mari Színház októberi és novemberi előadásait is lapunkban. Jobbra fordult a színház sorsa? Megkérdeztük Harsányi Sulyom László igazgatót.

N. L.

- Látható, hogy ezek még nem a saját produkcióink, azokat kényszerűségből elhagytuk az őszi évadból - mondta az igazgató.

Az önkormányzat kulturális és pénzügyi bizottsága is foglalkozott másfél hónapja azzal, hogy mintegy 25 millió forint adósság halmozódott fel a színháznál. Megpróbálta a vezetés kemény és következetes takarékossággal ledogozni a hiányt. A 24 Órában is megjelent, hogy az őrző-védő kft. működését januárig felfüggesztették, a takarítást saját erőből oldják meg, az eltávozó dolgozók helyére időlegesen nem vesznek fel újakat.

- Október közepére megérkezett 11 millió a várva-várt 20 milliós központi támogatásból; az előadások és bérletek bevételével és a spórolással együtt sikerült talpra állítani a színház gazdálkodását. Kifizettük az összes elmaradásunkat, nincs a mai napon túlnyúló tartozásunk - folytatta Harsányi Sulyom László.

- Az ebédjegyek megérkeztek a dolgozókhoz, az elmaradt ruhapénz kiutalásra kerülhet, visszatérhet az élet a normális kerékvágásba. További javulásra számítok. Beindulhat az iskolaszínház. Novemberben bemutatjuk az Országalmát. Gondolkodunk egyebek között azon, hogy felújítsuk a nézők által reklamált musicalünket, az Olivér! -t. Az a legfontosabb, hogy a tatabányai színházszerető felnőtteknek és gyermekeknek nem kellett, lemondaniuk kedves szórakozási lehetőségükről 2010 őszén-telén se. Összesen közel hatvan előadást láthatnak a színházban. - fejezte be bizakodva a Jászai Mari Színház igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!