Kultúra

2010.09.16. 14:22

Öten pályáznak a Jászai Mari Színház igazgatói posztjára

Öt pályázót hallgat meg csütörtökön a tatabányai önkormányzat szakmai bizottsága, a Jászai Mari Színház igazgatói álláshelyére kiírt pályázat eredményéről a bizottság később ad tájékoztatást - mondta el az MTI érdeklődésére a város ügyvezető alpolgármestere, Schmidt Csaba.

MTI

A városházán a bizottság egyenként hallgatja meg az öt pályázót. Az MTI úgy tudja, a direktori posztra pályázott Bencze Ilona színművész; Crespo Rodrigo színművész; Dósa Zsuzsa színművész; Szolnoki Tibor színművész, énekes, művészeti vezető és az intézményt 10 éve vezető Harsányi Sulyom László.

A jelenlegi igazgató megbízatása december 31-én lejár, a poszt betöltésére július 16-án jelent meg pályázat. A törvény szerint a felkért szakmai bizottságnak 30 napja van az elbírálásra, a határidő szeptember 16-án jár le, azonban a pályázati kiírásban december 20. szerepel az eredményhirdetés dátumaként. Az önkormányzat tájékoztatása szerint erről értesítették a szakminisztériumot, és várható, hogy a képviselők következő ülésükön kinevezik az új igazgatót.

A színházigazgatói pályázat elbírálására felkért bizottság tagja Ablonczy Dánielné, a kulturális bizottság elnöke, Görözdi Géza, a Jászai Mari Színház közalkalmazotti tanácsának elnöke, Margitai Ági színész, Mészáros Kartal, a reprezentatív szakszervezet delegáltja, Nagyné Varga Melinda, a szakminisztérium főosztályvezetője, Nánay István kritikus, Simon István, a Pécsi Nemzeti Színház ügyvezető igazgatója, Székely Gábor rendező és Schmidt Csaba ügyvezető alpolgármester.

A színház jelenlegi vezetője, Harsányi Sulyom László a színház pénzügyi gondjai miatt vészhelyzetet hirdetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!