Kultúra

2010.05.18. 08:35

Kenderkés diákok táncos Tücsök Tónija

Címkék#Tata

Ahol több mint 300 fiatal mutatja meg tánctudását a színpadon, ott garantált, hogy a nézőtér is zsúfolásig megtelik.

P. P.

Így volt ez a Kenderke Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak hétfő esti vizsgaelőadásán is, s nagy valószínűséggel így lesz majd május 21-én, pénteken 17 órától szintén a művelődési házban, amikor megismétlik a Tücsök Tóni című vizsgaelőadásukat.

A zenés, táncos mesejátékot az intézmény elsőszámú vezetője, Kun Katalin rendezte, aki évek óta tanítja az újabb és újabb generációk tagjait a hagyományos magyartáncok jellegzetes lépéseire és a különböző tájegységek változatos koreográfiáira. Meglátszott ez a mostani bemutatón is, aminek zenei betéteit Maróti György szerkesztette.

A közös alkotás legfőbb irányítói szerencsésen döntöttek akkor is, amikor a varázslatos énekhangú Bartók Anikót ezúttal prózai feladatra kérték fel, aki remekül alakította a mesélő szerepkörét.
A főszereplők mégis azok az óvódások, általánosba, és középiskolákba járók voltak, akik a kerettörténet kitöltőiként megmutatták, hogy mennyit fejlődött tánctudásuk. Köztük az árnytáncjátékot is bemutató Jakab Zsuzsanna és Böröcz Tamás, akiknek alakítása különösen emlékezetessé tette az estét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!