Kultúra

2009.12.17. 18:25

Karácsonyváró programok városokban, falvakban

Megyeszerte karácsonyi programokat rendeznek a hétvégén, hogy a lakók közösen várják az ünnepeket.

Kemma.hu

Ajándékészítés, dalok, játékok várják az érdeklődőket a karácsonyi programokon.

Dorog József Attila művelődési ház – December 18. 17.30 Karácsonyi gálaműsor (A műsor elején Rauscher György-díj átadás, egybekötve a „Megnyitotta Wehner Tibor” című kiállítás megnyitójával. Utána a város – díjtalan – ajándékműsora a dorogiaknak a Csík Zenekar fellépésével.

Tatabánya-Óváros December 18. 16.00 Óvárosi Fenyőünnep a Smaragd Gyógyszertár előtti téren az Óvárosért Egyesület, OVI (Óvárosért Ifjúsági) Csoport rendezésében.
Vasárnap 10 és 12 óra között karácsonyi ajándékkészítésre, szöszmötölésre várják a gyerekeket az Óvárosi Közösségi Házba (Gál-ltp. 536/a).

Gyermely Általános Művelődési Központ – December 18. 10.00 A Budapest Bábszínház aranygyűrűs művésze, Domonkos Béla várja a gyerekeket az Általános Művelődési Központba (ÁMK) Az oroszlán és a kisegér című előadásával. Másnap 16 órakor ugyancsak az ÁMK aulájában karácsonyi ünnepség lesz az iskola zenészeivel.

Szárliget Kultúrház – December 19. 14.00 Falukarácsonyra várják a lakókat a községi közművelődési intézménybe.

Szomor December 20. 19.00 A falu karácsonyfájánál köszönti a lakókat a katolikus plébános és a református lelkész, majd a szomoriak süteménnyel, forralt borral lepik meg egymást.

Környe Művelődési ház – December 19. 14.00 Falukarácsonyi rendezvényre várják a helyieket.

Vértesszőlős December 19. 16.00 Átadják a falu új játszóterét, majd az iskolában megtartják a hagyományos falukarácsonyt, az iskolások és a Zimozeleny asszonykórus műsorával; December 20. 18.00 Az épület állagmegóvását, legsürgetőbb javításait segítő jótékony célú adventi koncert a római katolikus templomban.

Tarján December 20. 16.30 Záró akkordjához érkezik a tarjáni adventi programsorozat. Vasárnap fél ötre várják a falu apraját-nagyját, hogy meghallgassák Szabó Zoltán plébános megnyitóját, és megnézzék a helyiek ünnepi műsorát.

Tatabánya Puskin Művelődési Ház – December 20. 15.00 Népek Karácsonya a kertvárosi Bányász Dalkör, Bata Narcisa, a Szomnákune Cserhaja tánccsoport, Stefanidu Janula és együttese, Kukundzsizs Natasa, Meleg Gábor, a Szent Kinga kórus, az alsógallai német nemzetiségi dalkör és nemzetiségi gyermek tánccsoport, a bánhidai szlovák dalkör, a Jókai Mór Általános Iskola diákjai és a Jókai Mór Óvoda picinyei közreműködésével.

Naszály Művelődési ház – December 18. 14.30 Idősek karácsonyi ajándékműsora, majd utána a dunaszentmiklósi Schwäbische Freunde zenekar szolgáltatja a talpalávalót.
December 20. 16.00 A dalszínház-színjátszókör zenés karácsonyi műsorában a Diótörő és az Egérkirály musicalek átiratát láthatja-hallhatja a közönség a művelődési házban.
December 21. 18.00 Falukarácsony a művelődési ház udvarán felállított karácsonyfánál.
Ugyancsak a művelődési házban december 23-áig látható a tatai Molnárné Tamás Anetta fazekas, népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere karácsonyi kerámiáit felsorakoztató kiállítás.

Tatabánya A Közművelődés Háza – December 18. 18.00 A Bárdos-gimnázium karácsonyi műsora.
December 20. 15.00 A Dallam Alapítvány karácsonyi növendékhangversenye.

Esztergom Művelődési ház – December 20. 15.00 Karácsonyi játszóház kicsiknek és nagyobbaknak, benne: A suszter manói (A Karaván Művészeti Műhely előadása)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!