Kultúra

2009.11.17. 17:22

Huszonnégy iskola szépen szavaló diákjainak versenye

A tatabányai Közművelődés Háza által meghirdetett őszi vers- és prózamondó versenyt 23. alkalommal rendezték a Kőkúti Általános Iskolában ahova 16 település 24 intézményéből érkeztek a diákok, s szépen tolmácsolták a remekműveket. A zsűri értékelése alapján hárman-hárman kerülhettek a jelképes dobogóra.

Palásti Péter

Az alsó tagozatba járók között Kádár Zsombor lett az első, aki a tatabányai Kodály-iskola tanulója, tanára pedig Hajdúné Herczeg Csilla. Második lett a vértessomlói Lencz Csilla, akit Csatóné Benya Zsuzsanna készített fel. A harmadik helyen holtversenyben az ugyancsak tatabányai Papp Domokos végzett, akit a Sárberki iskolában Krutilla Katalin tanít, illetve a bakonysárkányi Kiss Zoltán, akinek Kiss Krisztina és Smid Márta is segített a felkészülésben.

A felsősök mezőnyében Antal Lili nyert, akit a komáromi Petőfi-iskolában Nemesné Hollósi Boglárka készített fel. Második lett a tatai Andódi Adonika, akinek szülei segítettek a verseny előtt. Ő a Fazekas Úti Iskola tanulója. Holtvesenyben lett a harmadik Ördög Kitti Mónika a tatabányai Kodály-iskolából Lusztigné Várfői Nóra tanítványaként, illetve a komáromi Jordán Anna, akit a Feszty-iskolában Pálfyné Nyikus Zita készített fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!