Kultúra

2008.02.04. 14:44

Iskolai farsang a reneszánsz jegyében

A nagyigmándi Pápay József Általános Iskola is megtartotta alsó tagozatos diákjainak farsangi mulatságát. A reneszánsz és Mátyás király emlékéve alkalmából igazságos uralkodónk udvarába kalauzolták el a vendégeket a szervezők.

Bajcsai Miklós

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Nagy sikert aratott a diákok és a vendégek körében a pedagógusok tánca (Fotó: B. M.)
[/caption]

Először álruhában járt a vendégek közt Mátyás, majd udvarhölgyei kíséretében vonult be elfoglalni trónusát. Az udvari bolond és a placcmester sem hiányozhatott a király mellől, akik szóval tartották az udvari népet. A király a farsang nyitásaként elrendelte a mulatságos nyitó táncot, amelyet az iskola tanárai és néhány táncoskedvű kultúraszerető nagyigmándi adott elő.
Folytatásaként udvari vásári komédiát láthattak a vendégek a negyedik a osztályosok előadásában, s ezt követte a farsangi gúnyába bújt nebulók felvonulása, majd a tombolasorsolás.
Az eseményen a vendégek az alsós gyermekeket is támogatták a tombolák megvásárlásával.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!