blog

2017.09.25. 15:49

Formába jövök, avagy életmódváltás indul

Ha az embernek már nem elég az „így is szép vagy”, és megunja a vicceket, hogy a kerek is egy forma (amivel a ruhakészítők általában nem számolnak), egyet tehet: életmódot vált, edzeni kezd és szigorú étrendet tart. Így tettem én is, az első hét pedig meggyőzött, hogy nem döntöttem rosszul: mínusz 2,9 kilót mutatott a mérleg. No de kezdjük az elején!

Szűr Annamária

Sajnos az ülőmunka nem barátja az alaknak, és néptánc ide vagy oda, szépen felszaladtak rám a kilók az elmúlt években, ami, tekintettel arra, hogy soha nem voltam az a típus, akire kétszer kellett ránézni, hogy egyszer észrevegyék, nem volt túl szerencsés dolog. Így hát nagy fába vágtam a fejszémet, és 12 hetemet arra teszem fel, hogy a kereknél valamivel kívánatosabb formába hozzam azt a Szűr Annamáriát, aki eddig voltam.

Mint minden életmódváltás, ez is rengeteg plusz információval jár, így amikor az Életmód Club többi tatabányai résztvevőjével összegyűltünk, hogy meghallgassuk Vörös Zoli előadását a ch-król, fehérjékről és társaikról, bizony, rendesen elhűltünk: az eddigi ételeink laza 90 százalékát száműzte egy laza mosoly kíséretében. Persze akadtak próbálkozások, hogy ha gyümölcsöt nem ehetünk, attól almát még lehet-e, és hogy miért tiltólistás a méz, ha az csak kisállati eredetű, de a nap legmotiváltabb felkiáltása messze ez volt:

„Éjjel-nappal bulgurt fogunk inni!”

Halkan jegyzem meg, hogy az bizony elég nehéz lesz, lévén a bulgur búzatöret, így inkább esszük, mint isszuk. Azt viszont nagy lendülettel. Egy hét tapasztalatai alapján pedig azt mondhatom, az étkezéseinknek csak a fantázia (meg a ch-táblázat) szab határt, ízletes, változatos kajákat lehet készíteni ezzel a szigorú diétával is. (Nagy kedvencem most a bébispenótos, lazacos, zsírszegény túró, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek). És még egy kis motiváció: egy hete élek kenyerek, pékáruk nélkül, és egyáltalán nem hiányoznak!

Az étrend persze semmit sem ér testmozgás nélkül, így az új legjobb barátom Bódis Krisztián lett, aki személyi edzőként segít a feladatok minél pontosabb elvégzésében – ő egyébként a „tegyünk rá még egy kis súlyt” motiváció koronázatlan királya is, teszem hozzá halkan. A viccet félretéve: az első edzés maga volt a móka és kacagás, hiszen „csak” ismerkedtünk a gépekkel, a futópaddal, de a második és pláne a harmadik már megmutatta milyen az, amikor dolgozik az izom.

Az új legjobb barátaim: Krisztián, Dwayne és a gépek

Na jó, a mérleg még jöhet. Vasárnaponként mérlegelünk, az első hét eredménye pedig magáért (meg értem) beszélt: mínusz 2,9 kilót mutatott. Ebben persze nyilván sok még a víz, meg minden, de mégis bizonyítja: a test jó úton halad.

Az előttünk álló 3 hónapban a szintén életmódváltó Takács-Ács Réka, valamint jómagam tapasztalatait, történetét, edzőtermi kalandjait és küzdelmeit ismerhetitek majd meg (mert biztos nem lesz könnyű), de bízom, bízunk benne, hogy történetünk titeket is motivál majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában