Béke

2023.07.11. 11:56

Dorog nem tárgyalja a békepárti határozatot

Már több mint ezerötszáz magyar önkormányzat szavazta meg az Országgyűlés békepárti határozatát. Dorog még nem tűzte napirendre, de Dr. Tittmann János polgármester szerint nem is teszik.

Kemma.hu

A hétfői, zaporizzsjai légicsapásban négy polgári személy életét vesztette, tizenegy megsebesült

Forrás: MTI/AP

Fotó: Andrij Andrijenko

Mint ismert, az Országgyűlés az orosz–ukrán háború egyéves évfordulóját követően fogadta el azt a békepárti határozatot, amellyel határozottan kiállnak a háború mihamarabbi befejezése mellett. A Megyei Jogú Városok Szövetsége arra kérte az összes képviselő-testületet, hogy szavazzák meg a nyilatkozatot, ezzel kifejezésre juttatva, hogy a magyar falvak és városok csak akkor tudnak tovább fejlődni, ha végre béke lesz.

Már több mint 1500 magyarországi település hozott ilyen határozatot, Komárom-Esztergom Vármegye települései is napirendre tűzték a békenyilatkozatot. Mivel Dorogon még nem került a testület elé a téma, ezért megkérdeztük Dr. Tittmann János polgármestert, hogy mi ennek az oka. Megkeresésünkre elmondta, hogy a képviselő-testület eddig nem tárgyalta, így értelemszerűen nem is döntött a békepárti határozat elfogadásával kapcsolatban. Hozzátette, hogy nem valószínű, hogy a jövőben napirendre veszik az ukrajnai háború kitörésének egyéves évfordulója alkalmából hozott határozatot. 

Ugyanakkor Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke nemrég arról beszélt, hogy csatlakozni sohasem késő, egészen addig küzdeni kell a békéért, amíg háborúznak. Hozzátette: számos baloldali önkormányzatnak nem sikerült a pártérdekek fölé kerekedni, de például üdítő kivétel Salgótarján, ahol elfogadták a támogató határozatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!