Közélet

2017.05.03. 06:14

Gergőt választották az Árpád királyává

Az Árpád Gimnáziumban minden évben megtartják a királyválasztást, ami nagy próbatétel a 11. osztályosok számára. Kampányfilmet forgatnak, érdekes programokkal készülnek, megmérkőznek a lovagi tornán, s csak ezt követően derül ki, melyik jelöltből lesz a diákkirály.

Körtvélyfáy Dina

A 11. osztályosok kampánya az elmúlt hét elején kezdődött. Az idén is sokféle programmal szórakoztatták diáktársaikat, kosaras bemutatón, evőversenyen és tombolasorsoláson lehetett részt venniük a fiataloknak. A kampányfilmeket is ezen a napon vetítették le.

– Az udvaron léghoki asztalt is felállítottak, valamint traktorozásra is lehetőség volt. Nekem a habparti tetszett a legjobban a programok közül – mondta Szilvási Artúr, aki 9. a-sként már a harmadik királyválasztásán vett részt.

A második nap zárásaként a lovagi torna következett. Bár lógott az eső lába, ez a körülmény senkit nem zavart, mindenki lelkesen vetette bele magát a versenyzésbe és a szurkolásba. A szokásos ügyességi feladatok mellett zenefelismerés és versírás szerepelt a feladatok között. A királyjelölteknek különösen sok feladata volt, a királynőt tánccal és szerenáddal próbálták elhódítani a tavalyi diákkirálytól, de csak egyikük járhatott sikerrel. Az osztályok összetartozását remekül mutatta az a jelenet, mikor az egyik királyjelölt izgalmában belesülni látszott szerenádjába, de osztálytársai közbeléptek és végigénekelték vele a dalt.

A lovagi tornát végül a 11. a nyerte. Eperjesi Nóra, az osztály tanulója szerint a kampány összekovácsolta az osztályközösséget, a feladatokat pedig igazságosan osztották szét egymás között. Programjaik közül a bográcsozást emelte ki, hiszen a sok sütemény után mindenkinek jólesett ebédre a gulyás. A lovagi tornát is jónak értékelte:

– A közösséget legjobban az ügyességi feladatok hozzák össze, ilyenkor tudunk együtt szurkolni a másikért. A királyjelöltek tánca helyett viszont jobb lenne egy közös osztálytánc – mondta Nóri.

Bár a lovagi tornán az a-sok diadalmaskodtak, örömük nem lehetett felhőtlen, mert a legtöbb szavazatot a 11. d osztály gyűjtötte, így ők nyerték a királyválasztást. Szegedi Gergő, a diákkirály a következőket mondta:

– Hosszú időn keresztül készültünk a királyválasztásra és a kezdeti nehézségeket lassan felváltotta a jó hangulat. Örülök, hogy az osztályom csapatként tudott együtt dolgozni és remek hangulatot sikerült varázsolnunk az iskola udvarára. A lovagi tornán a királyjelöltek tánca volt a legviccesebb program, az én kedvencem viszont a szerenád volt. Gratulálok a többi osztálynak, az utóbbi évek egyik legerősebb kampányában vehettünk részt.

Polyóka Tamás igazgatóhelyettes a rendezvény után kiemelte, bár az évek során a lelkesedés nem változik, hiszen minden osztály belead apait-anyait, az idei év mégis újdonságot hozott, mert mind a kampányoló osztályok tanulói végig barátokként tekintettek egymásra és még a kampány hajrájában is együtt tudtak működni, sőt több közös programot is szerveztek. Természetesen ebben a diákok osztályfőnökeinek is nagy szerepe volt.

Az idén a lovagi torna után tartották az első Árpádos Utcabált az iskola udvarán. A rendezvényen együtt táncolt mind a négy versengő osztály, s alig lehetett a tömegben csalódott arcot látni. Nyoma sem volt már rajtuk az elmúlt napok feszültségének, s mindenki elégedetten térhetett haza, készülve a király napjára, ahol további szórakoztató programok várták az iskola minden tanulóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!