Közélet

2017.05.13. 06:00

Azt beszélik – Tokod

Címkék#Tokod

Hírek a településről.

B. Cs.

Szennyvízcsatornát építenének

A régóta megálmodott és szükségessé vált szennyvízcsatorna cseréje és új létesítése végre megvalósulni látszik. A Tokod-Üveggyár, Kolónia, Egyházvölgy és Ebszőnybánya településrészeket érintő, mintegy 1 milliárd forintos beruházás közbeszerzési pályázat keretében valósul meg és a tervek szerint a munkálatok még idén elkezdődhetnek. Az egész munkafolyamat során a községnek nagy segítségére volt dr. Völner Pál, országgyűlési képviselő és az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára, aki szintén szívügyének érzi ennek az elhúzódó problémának a megoldását.

Klubhelyiség lesz a régi moziban

Az önkormányzat saját tulajdonában lévő egykori mozi épülete a központban helyezkedik el. A felújítása már esedékes volt, és a település olyan szerencsés helyzetbe került, hogy 19,5 millió forint támogatást nyert az 5 millió forintos önereje mellé. Így megvalósulhat a régi épületrész korszerűsítése, ahol képzési, szakköri és klubhelyiséget fognak megnyitni a falu lakosságának.

Gyermeknap az óvodában

Május 24-én a Mesevár Óvoda egészségnapot és gyermeknapot tart. A reggelt közös tornával kezdik. Ezután különböző testnevelési játékokat próbálhatnak ki a gyerekek az udvaron. Minden kicsi kap limonádé-, gyümölcs- és zöldségkártyákat, amelyeket az egyes standokon beválthat, ízlése szerint. Minden csoport rövid előadásokkal, dalokkal, versekkel, mesékkel készül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!