Közélet

2017.05.19. 06:01

Azt beszélik – Kömlőd

Címkék#Kömlőd

Hírek a településről.

W. Zs.

Édesanyák és nagymamák

Közös anyák napi ünneplésre hívta és várta az édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat a művelődési házba az önkormányzat. A köszöntés a kicsi mazsorettek fellépésével kezdődött, őket követte a környei gyerekek meseelőadása, akik a szintén Környén élő középiskolai tanár néni Palásthy Ágnes meséjét adták elő a színpadon. Az ünnep zárásaként a gyerekek felköszöntötték a jelenlévő édesanyákat, nagyikat cserepes petúniákkal, mely az önkormányzat kedves gesztusa volt.

Fűnyíró traktorral könnyebb

Vásárolt az önkormányzat a Munkaügyi Központ támogatásával egy fűnyíró traktort. Ezzel maximálisan megkönnyíti a település rendjének fenntartásáért dolgozók munkáját, a munka hatékonyságát.

Református települések ünnepe

A Hét Határ című református hitéleti lap fennállásának húszéves évfordulója alkalmából író-olvasó találkozót szerveztek a településen. Köntös László, egyházkerületi főjegyző előadásában a református sajtóról esett szó, Gerecsei Zsolt, a Közelebb Egymáshoz Alapítvány elnöke és Bogáth István, az újság főszerkesztője is tartott egy összefoglalót az elmúlt két évtized munkásságáról. A beszélgetés szeretetvendégséggel zárult, bográcsgulyással. A lap egyébként megyénk 20 településén jelenik meg – az ácsi, Közelebb Egymáshoz Alapítvány adja ki.

Újjáéledt a nyugdíjasklub

Jó megtapasztalni egy közösségben, hogy mindig akadnak olyan lelkes emberek, akik jobban összekovácsolják a falu lakóit. Így tettek nemrégiben Held Mártonné Ibolya, Heizler Lászlóné és Androvity Józsefné Katalin, akik gondoltak egyet és felélesztették a nyugdíjasklubot.

A toborzás első komolyabb állomása még az elmúlt év decemberében volt, azóta pedig egyre aktívabbak a tagok: kirándulást szerveztek, főztek és lehetőségeikhez mérten ápolják a szomszédos települések klubtagjaival a kapcsolatot. Held Mártonné Ibolya klubvezető így emlékszik vissza a legutóbbi összejövetelekről: Nagy volt a sürgés-forgás a kultúrházban. Már dél előtt rotyogott a két bográcsban a jóféle étel, az egyikben marha- , a másikban pedig a sertéspörkölt. Több mint hatvanan vettek részt a klub szervezte közösségi napon.

– Csipke és hímzett terítőkkel díszített asztalok fogadták a vendégeket, a dadi nyugdíjasklub segítségének köszönhetően. Szilágyiné Éva kézimunkáin kívül láthattunk gobelinképeket, és jelen voltak Androvityné Kati kézimunkái is. Elfogadták meghívásunkat a Nyugdíjas Klub tagjai, a Környei Szabadidő Klub tagjai és nem utolsósorban a település lakosai – emlékszik vissza Held Mártonné Ibolya. Ezt követően klubnapon ünnepelték meg a névnaposokat.

A klub két férfitagja, Held Márton és Bognár Lajos pedig köszöntötték a hölgyeket egy-egy cserép virággal. A környeiek invitálását fogadták el a helyiek. Kellemes, tó körüli séta és egy hangulatos szalonnasütés volt a program. A csapat tagjainak a kultúra, a művészet és egyéb szabadidős tevékenységek iránti lelkesedését mi sem bizonyítja jobban, mintsem, hogy az év elkövetkezendő napjaira is szerveztek már jónéhány fontos eseményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!