Közélet

2017.04.05. 10:52

Súri legek

Címkék#Súr

Érdekességek, amit talán még a falubeliek sem tudnak egymásról és otthonukról.

P.P.

A legidősebb

A település lakói között Gurdon Józsefné a legidősebb asszony, aki 94 esztendős. Nála csak egy évvel fiatalabb Borszuk János, aki a férfiak közül a legkorábban született.

A legfiatalabb

Jelenleg Kovács Zoltán és Hamrik Henriett lánya, Fanni Súr legfiatalabb lakója, aki március 24-én látta meg a napvilágot.

Aranylakodalom

Zsargó István és Varga Katalin kötöttek legrégebben házasságot a ma is itt élő párok közül. Ők május 14-én ünneplik aranylakodalmukat.

Ifjú házasok

A néhány percnyi különbséget nem számolva úgy fogalmazhatunk, hogy pillanatnyilag a legfiatalabb házaspárnak négyen is tekinthetők. Két Csima lány ugyanis ugyanazon a napon, március 4-én fogadott örök hűséget párjaiknak. Nikolett Tóth Tamás felesége lett, Adrienn pedig Patonai Istváné.

Guinness-rekord

A község – nemzetközileg is – legismertebb lakója a fentebb már említett Csima lányok testvére, Csima Pongrác, aki néhány évvel ezelőtt bekerült a Guinness-rekordok könyvébe azzal, hogy megdöntötte a hanyatt fekve, lábakat magasba tartva, talpon való dekázás addigi világcsúcsát. Nem sokkal ezt követően szerette volna saját rekordját megjavítani a község művelődési házának színpadán, de sajnos nem sikerült. Ettől függetlenül – ebben a kategóriában – továbbra is ő a világrekorder.

Különleges fa

A falu legkülönlegesebb fája nagy valószínűség szerint az a japánakác, amelyik több mint százéves, és még most is virágba borul. Ilyenkor a göcsörtös ágak aranysárgává válnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!