Közélet

2017.03.21. 07:08

Fennállása 40. évét ünnepli a kereskedelmi iskola

Az egy hétig tartó rendezvénysorozat alatt gazdag programoknak ad majd otthont az iskola.

W. Zs.

Felcsíki tánccal, koktélbemutatóval és kürtőskalács-kóstolóval vette kezdetét tegnap délelőtt a kereskedelmi iskola ünnepi hete. A hét további napjain több országos versenynek ad majd otthont az iskola, szerdán pedig egy tudáspróbán vehetnek részt a diákok, amelynek fődíja egy kirándulás.

Patakiné Slezák Ágnes igazgató köszöntötte az intézmény aulájába szervezett ünnepségen részt vevő diákokat, pedagógusokat és a meghívott vendégeket. Mindenekelőtt az igazgató és Kovács Gábor tisztelgett Kovács István, az iskola alapító igazgatójának emléktáblája előtt.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Patakiné Slezák Ágnes és Kovács Gábor az alapító előtt tiszteleg (Fotó: P. A.)
[/caption]

– Negyvenéves a Keri. Néhány fontos momentumot említenék. 1976. augusztus 15. Ez az évszám egy mérföldkő a megye életében, mert új iskola jött létre Tatabányán, Kovács István vezetésével. Az alapító hirtelen halála után Szalay Imre vette át a stafétabotot, és harminckét éven keresztül irányította a Kerit. Neve összeforrt iskolánkéval. Bízom benne, hogy még sok szép és kerek évfordulót ünnepelhetünk – fogalmazott Patakiné Slezák Ágnes.

A beszédek sorában Bereznai Csaba alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője következett, aki az ünnepre és az ünneplésre helyezte a hangsúlyt. Őszintén kívánt további sikerekben és szorgalmas, illetve tehetséges tanulókban gazdag éveket.

Pohárköszöntő következett. Berczellyné Nagy Marianna, a Tatabányai Szakképzési Centrum igazgatója szerint a szakképzés egyik fontos feladata, hogy a munkaerő-piaci igényeknek meg tudjunk felelni.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Az iskola aulájában fergeteges felcsíki táncot adtak elő a vendégként érkezett csíkszeredai diákok (Fotó: P. A.)
[/caption]

– Ebben a változó társadalmi környezetben az iskoláknak gyorsan kell reagálniuk. A lehetőségek adottak, használjátok ki! – biztatott mindenkit Berczellyné Nagy Marianna. Hozzátette, az iskola a napokban nyerte el az Oktatási Hivatal Bázisintézménye megtisztelő címet és ez is azt bizonyítja, hogy szép életpályát alakíthatnak ki az ide járó diákok.

A Határtalanul program keretében jó kapcsolat alakult ki a csíkszeredai Joannes Kajoni iskolával, így az erdélyi település harminchárom fős delegációja azonnal elfogadta a szívélyes meghívást és örömmel vett részt az ünnepi hét nyitányán.

Korszerűbb lesz az iskola

Az évek alatt nagyon sokat változott az iskola. Ahol a diákok helyet foglalnak egy rendezvény idejére – az aula –, egy udvar volt.

Később, az intézmény újabb szintet kapott, majd létrejött a könyvtár, számos nyelvi labor, végül az alapítvány finanszírozásával „megszületett” a tankonyha. Az épület most ismét megújult.

Erre a hétre esik az intézmény műszaki átadása, amelyhez több mint 160 millió forintot biztosított az EGT és a Norvég Alap által kiírt energetikai pályázat.

Később, az intézmény újabb szintet kapott, majd létrejött a könyvtár, számos nyelvi labor, végül az alapítvány finanszírozásával „megszületett” a tankonyha. Az épület most ismét megújult.

Erre a hétre esik az intézmény műszaki átadása, amelyhez több mint 160 millió forintot biztosított az EGT és a Norvég Alap által kiírt energetikai pályázat. Patakiné Slezák Ágnes és Kovács Gábor az alapító előtt tiszteleg (Fotó: P. A.) Az iskola aulájában fergeteges felcsíki táncot adtak elő a vendégként érkezett csíkszeredai diákok (Fotó: P. A.) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!