Közélet

2016.09.21. 17:47

Ezüstérmeket hoztak haza a szőlősi mazsorettek

Két ezüstéremmel tértek haza a vértesszőlősiek a siófoki XIII. Mazsorett Európa-bajnokságról.

Zs. K.

A 15 év felettiek, azaz a szenior csoport két kategóriában nevezett a versenyre és a mix mini  koreográfiájukban, illetve az improvizációs menettáncukban is a második helyezést érték el. Utóbbi versenyszámnál száz méteres távon ismeretlen zenére, akadályokat kikerülve kellett rögtönzött, de látványos bemutatót tartaniuk.

– Voltunk már hasonló versenyen és rendszerint dobogóközelben végeznek a lányok, de a siófoki két Eb-ezüstérem csillog talán a legfényesebben, nagyon büszkék vagyunk az eredményre – mondta Pappné Bedei Sarolta, a mazsorettcsoport vezetője.

Az 1993-ban alakult mazsorettcsoport egyébként évek óta rendszeres résztvevője az Európa bajnokságoknak, illetve kvalifikáltak már világbajnokságra is, ahol a lányok bronzérmet szereztek.

A versenyek mellett Szlovákiába és  Németországba is hívják őket fellépni, de természetesen megyei és térségi rendezvények résztvevői is, legközelebb például a Vértesszőlősi Szüreti felvonuláson találkozhatunk velük.
A lányok a Magyar Majorette Szövetség minden versenyén is elindulnak, illetve ebben az évben hagyományteremtő céllal megyei amatőr megmérettetést is szerveztek Várgesztesen, a következő hasonló rendezvényüket decemberre tervezik.

A négynapos siófoki Európa-bajnokságon szerzett eredmény kiemelkedő, hiszen tíz ország összesen 41 mazsorett egyesülete (600 kategóriában, négy korosztályban) közel ezer mazsorett- táncosa mutatkozott be a szakmai zsűrinek.
A Vértesszőlősi Sport Egyesület Mazsorett Szakosztálya egyébként három korosztállyal működik, mintegy 25 lelkes táncossal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!