Közélet

2016.05.18. 19:58

Ötvenkét tanuló vetélkedett a megyei német nyelvi versenyen

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a a tatabányai Dózsa iskolában a megyei német nyelvi írásbeli versenyt, amelyen ezúttal szűk hazánk 11 iskolájából 52 tanuló vett részt.

W.Zs.

– A negyedik osztályosokra egy 100 pontos játékos, de komoly tudást igénylő feladatsor várt, a többi évfolyamon pedig szövegértési feladatokat kellett kitölteni – mondta Páli Ferencné némettanár, a verseny egyik szervezője. Emellett a versenyzők német nyelven fejtettek keresztrejtvényt, illetve Brémáról egy országismereti tesztet kellett megoldaniuk a tanulóknak, akik közül a legjobbak szép – Bréma látképével ellátott – oklevelet és könyvutalványt kaptak, míg a felkészítő tanároknak a szervezők virággal köszönték meg a munkájukat.



A negyedik osztályosok legjobbja Vígh Gertrúd (Szent Margit Általános Iskola) lett, az ötödik évfolyamosok közül Kelemen Bertold (Dózsa iskola) teljesített a legjobban. A hatodik osztályból Kovács Bálint, a Bolyai általános iskola tanulója végzett az első helyen. A hetedikesek közül Guba Eszter (Árpád Gimnázium) és Cuellar Magyar Ádám (Bolyai iskola), a végzős évfolyamosok közül pedig Sibalin Anna, a Kőkúti iskola tanulója teljesített legjobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!