Közélet

2015.12.19. 09:25

Mézeskalács-árverés Tatabányán

Címkék#Tatabánya

Több mint háromszázan szavaztak az összes pályaműre és minden eddiginél többen, 41-en sütöttek mézeskalácsot.

W. Zs.

A Juhász család „Téli táj” című alkotása 187 írásbeli dicséretet szerzett. Ezzel sikerült három rekordot is felállítani a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány ötödik mézeskalács kiállításán, versenyén, melynek eredményhirdetését tegnap tartották a Vértes Agorájában.
Mint ismert a kalácsokra mintegy másfél héten át lehetett szavazni a megyeszékhelyi intézményben.

Mecsei Ilona, az alapítvány elnöke hirdette ki az összegyűlt szavazatok alapján véglegesített sorrendet. A családok között a fent említett Juhász család diadalmaskodott. A csoportos gyermek kategóriában első lett az Arany János Óvoda „süni” csoportja. A gyermekek között Balogh Lili Anna, csoportos felnőttek közül pedig a dobogó legfelső fokán a Csobogó Klub tagjai állhatnak. Egyéni felnőttben Jakabos Ildikó nyert, aki működőképes órát formázott, sütött meg.

Az édes, mézes csodákat ma délután fél 5-kor az Árpád térre viszik és ott elárverezik majd őket. Az összegyűlt pénz jótékony célt szolgál, a kríziskamrát töltik fel vele. Tavaly 60 ezer forintot sikerült átadni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!