Közélet

2015.05.31. 16:13

Kisbér példaképeit köszöntötték

Bár csak június első vasárnapján van a pedagógusnap, már Kisbéren is köszöntötték e különösen szép hivatás gyakorlóit.

P. P.

Az ünnepi beszédet Sinkovicz Zoltán polgármestertől hallhatták az érintettek, aki úgy vélte, hogy a gyógyítás mellett a legnemesebb feladatra vállalkoznak ők, hiszen a gyermekeket, a fiatalokat tudásra, szívbéli jóságra okítják, miközben saját tudásukat és szeretetüket osztják meg velük. Mert a pedagógus nem csak tanár és nem csak nevelő, hanem példakép is.

Beszéde végén Sinkovicz Zoltán az önkormányzat nevében megköszönte a Gyöngyszem Óvoda, a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Táncsics Mihály Gimnázium és Bánki Donát Szakképző Iskola szakembereinek egész éves munkáját, majd a hántai városrész ovisainak műsorát tekintették meg a jelenlévők.

Ezt követően a polgármester átadta a különböző díjakat és ajándékokat, majd személyesen is köszöntötte a nyugdíjba vonulókat, továbbá a színes diplomásokat. Az utóbbiak közül gyémántfokozatot ért el Földesi Antal, aranyat pedig Lattenstein Jánosné.

Elismerésben részesült Csőréné Ladányi Edit, az óvoda vezetője, továbbá munkatársa,  VargánéTóth Ildikó, valamint az általános iskolából Csaba Lajosné, a gimnáziumból Iványiné Kele Márta, a szakközépiskolából pedig Vindich József. Nyugdíjba vonulásuk alkalmából Biczó Lászlónének, Szabóné Fehér Juliannának, Jungvirth Andrásnének és Kállai Ferencnek többen is jó pihenést kívántak. Az ünnepséget a Táncsics Mihály Gimnázium tanulóinak alkalomhoz illő műsora zárta.

Címkék#kisbér

Ezek is érdekelhetik