Közélet

2015.03.17. 10:49

Esztergomi és tatabányai diák nyert a történelem versenyen

A tatabányai kereskedelmi vendéglátó és idegenforgalmi szakközép- és szakiskola adott otthont a Savaria Országos Történelmi Tantárgyi Verseny Komárom-Esztergom megyei fordulójának.

P. J.

A vetélkedőn a kilencedik és a tizedik évfolyam diákjai mérték össze tudásukat.

A kilencedikesek között az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tanulója, Gacs Bálint végzett az élen (felkészítő tanár: Kindler Péter). Második lett a tatabányai Bárdos László Gimnázium hallgatója, Lutring Erika (felkészítő: Nagy Tamás), míg a harmadik helyen a szintén a megyeszékhelyen működő Árpád Gimnázium tanulója, Kersánszki Kamilla (felkészítő: Bokorné Molnár Erika) végzett.

A 10. évfolyamosoknál első lett Izbéki Balázs (Árpád Gimnázium – felkészítő: Mózesné Vincze Jolán), második helyezést ért el Szelőczei Dávid (Bárdos László Gimnázium – felkészítő: Schweininger Péter), a harmadik helyet pedig Jung Károly Ferenc (Dobó Katalin Gimnázium – felkészítő: Peragovics Ferenc) szerezte meg.

A megyei döntő dobogós helyezettjei valamennyien kiváló „hozzáértésről” tettek tanúbizonyságot, elismerést szerezve oktatási intézményüknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!