Közélet

2013.11.27. 16:18

Mintagazdaság épül Etén

Címkék#Ete

Az etei önkormányzat földjein évek óta komoly gazdálkodást folytatnak Rohonczi László polgármester irányításával a közmunkások. Olyannyira sikeresek ezen a téren, hogy sajátos gazdaságukat mintaként ajánlják mások számára.

P. P.

Közvetlenül a sportöltöző mellett már tavaly is eredményesen működött az üvegházuk, amivel szemben már javában építik a fóliaházat, amit egy császári vállalkozástól vettek meg, ahol öt éven át használták. Ott lebontották, itt felállították a betonalap elkészítése után.

A nagyszabású munkában aktívan vett részt Varga István, Tilinkó Mihály, Keszthelyi László, Katona Lajos, Szalai Zoltán, Zvér László és Farkas Ferenc. Ők már helyre tették a 26x8 négyzetméter alapterületű, s 5 méter magasságú fémszerkezetet, amit időjárásálló, úgynevezett buborfóliával vontak be. Terveik szerint legalább tíz évig fogja szolgálni a közös gazdaságot.

Jelenleg a munkaasztalok és a műszaki berendezések alapzatát betonozzák, s hamarosan felszerelik a radiátorokat is, amiket a közeli biokazánnal fognak fűteni. A hónap végéig felszántják, s megtrágyázzák a területet, majd elültetik a salátamagokat, melyek termését már a karácsonyi asztalra is szeretnék feltálalni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!