Közélet

2013.09.02. 07:03

A Felvidék borait is bemutattak a Meleges-hegyen

Címkék#Neszmély

Olyan borünnepet rendezett szombaton és vasárnap a Hilltop Borhotel és Étterem Neszmélyen, a Meleges-hegyen, amelyen a bor csak az egyik főszereplő volt. Az igazi családi rendezvényen a kulturális és gyermekprogramok jóvoltából a feleségek és a gyerekek is jól szórakoztak, kellemesen töltötték az időt a festői környezetben.

M.K.

– Ha ki kell emelnem valamit, mindenképpen az jut először az eszembe, milyen jól tettük, hogy meghívtuk a felvidéki borászokat – mondja Juhász István, a házigazda. – Nagyon örültek a lehetőségnek, rögtön barátságok, kapcsolatok szövődtek. A Mátyás Pincészetet például meglepetésként egy tánccsoport is elkísérte, természetesen színpadra léphettek. A helybeliek mellett mindkét napon érkeztek érdeklődők Ausztriából és Szlovákiából, Budapestről és megyénk más településeiről egyaránt.

– Nagyon jó volt a szervezés, a vendégek és a kollégák közül egyaránt sok az olyan új ismerős, akivel minden bizonnyal találkozunk még – mondja Pál József, aki a búcsi Vintop Karkó pincészetet képviselte.

– Úgy gondolom, nem ismerik eléggé a felvidéki borokat, bár javul a helyzet. Mi sem régen nyitottunk Magyarország felé. Nemcsak a saját véleményem, hogy finom például a Sárgamuskotályunk – a Magyar Borász Kupán a legjobb félszáraz fehér bor lett –, vagy a Rajnai Rizlingünk – a határon túli borászatok tesztjén a legjobbnak bizonyult a száraz fehér borok között.

Be kell fejeznünk a vasárnap koradélutáni beszélgetést, mert egyre többen érkeznek kóstolni, no meg az utcabál is hamarosan kezdődik... A következő találkozás? Talán Búcson, az exkluzív borétteremben, de ha mégsem, akkor egy év múlva ugyanitt, Neszmélyen, a Meleges-hegyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!