Közélet

2013.06.15. 17:47

Szépen apad a Duna

Nagybajcs térségében napközben kissé változó vízjárás volt jellemző, majd az esti óráktól az apadás gyorsabb lett. A reggeli vízállás 513 cm, a vízállás a tegnap esti órákban a II. fokú készültségi szint (540 cm) alá csökkent.

kemma.hu

A vízállás várhatóan a I. fokú készültségi szint alá csökken holnap napközben. Komáromnál a ma reggeli vízállás 528 cm. Az apadás üteme továbbra is lassú lesz holnap reggelig. Az I. fok szintje alá holnap reggel várhatjuk a vízállást ebben a szelvényben.

Esztergomnál a ma reggeli vízállás 531 cm. Várhatóan a holnap esti órákig még az I. fokú készültségi szint (500 cm) feletti vízállásra számítunk. Az apadás üteme lassú marad.

Győr térségében a vízjárást a Mosoni-Duna torkolatának környékén jellegében lassan apadó, de a bősi üzemelés hatására napon belül is változó ütemben apadó Duna alakítja. Az apadás üteme továbbra is várhatóan lassú lesz. Holnap délelőtt a győri rakpart szintje (430 cm) alá várjuk a vízállást.
Gyirmótnál és a Mosoni-Dunán Mecsérnél az apadás zavartalan, de lassú és ennek folytatódására lehet számítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!