Közélet

2013.02.27. 12:59

Csíkszereda várja a tatabányai tanoncokat

Sikeres – Székelyföld és a székelyek című – pályázatot tudhat magáénak a tatabányai kereskedelmi iskola.

Wágner Zs.

Két évfolyam osztályai a Bethlen Gábor Alapkezelő programjában vehetnek részt, melynek célja, hogy a magyarországi diákokkal megismertesse a határon túli magyarság életét és mindennapjait. Ennek első lépcsőfokaként megnyitották a Határtalanul! program Csíkszereda című kiállítást a középfokú intézmény aulájában.

<hirdetesđ

A külön az erre az alkalomra készült, Csíkszereda történelmét, nevezetességeit és élővilágát bemutató PowerPointos előadás, a bőséggel megterített asztalon gőzölgő kürtős kalács, és a Hargita megyei település számos különböző szuvenírjével együtt összképet adott arról, mi is várja majd a diákokat Romániában.

Az utazás előkészületeit Szatmári Zsuzsanna projektmenedzser tartja kézben, ám a túrából és a felkészítéséből Palotai Tamás és Moharos György oktatók egyaránt kiveszik a részüket.

– A megyeszékhelyi intézmény tavaly nyert 2,25 millió forintot, hogy a csíkszeredai Joannes Kájoni Közgazdasági Iskolaközponttal együttműködve bizonyítsa a diákoknak: nincsenek határok – mondta Patakiné Slezák Ágnes tagintézmény-vezető.

A pályázat értelmében március 23-27. között tíz-tizenegyedik osztályos, pincér, szakács és cukrász szakmát tanuló diákok ismerhetik meg a külföldi iskolát. Május 10-14. között már ők lesznek házigazdái az igen gazdag programsorozatnak, amelynek egyik fő állomásaként egy kolozsvári kirándulás, valamint gasztronómiai előadássorozat várja az érintetteket. A diákok ezenkívül Csíksomlyó és Nagyvárad településére látogatnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!