Közélet

2013.01.23. 07:46

A Pegazus program segíti a pénzben nem dúskáló diákokat

Az Edutus Főiskola képzéseiről, finanszírozási lehetőségeiről tájékozódhattak a diákok a tatabányai kereskedelmi iskolában.

P. P

Tatabányán, a Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskola aulájában folytatódott kedden az Edutus Főiskola programsorozata, amelynek keretében sokrétű tájékoztatást adnak a felsőfokú tanintézmény működéséről. A végzős diákoknak ezúttal Deés Szilvia marketing vezető két kérdést tett fel a program legelején. Az első így szólt: Mennyibe kerül egy gyerek felnevelése 18 éves koráig? Kapásból jött a válasz: „Több millió forintba.” Később kiderült, hogy átlagosan 30 millióba. (Természetesen a mai árakon számolva.)

A második kérdés: Mennyibe kerül egy diploma? A válasz ugyan az: „Több millió forintba”. Átlagosan hétbe. Legolcsóbb a bölcsészeké, az övék nem éri el az 1,7 milliót sem, míg az orvosoké a legdrágább, több mint 12,4 millió. És ez csak a képzések költsége, ehhez jönnek azok a kiadások, amiket a szülőknek kell vállalni.

Épp ezért célszerű olyan pályát választani, ahol piacképes diplomához juthatnak a fiatalok, vagyis tanulmányaik befejezése után gyorsan kaphatnak jól fizető állást. Deés Szilvia, és segítője, az oroszlányi gimnáziumból a tatabányai főiskolára került Deli Tímea ezt követően részletesen szólt az Edutus különböző szakjairól, továbbá a Pegazus- programról, mely lehetővé teszik azok ismereteinek gyarapítását is, akik nem tudják egy összegben kifizetni a tandíjat.

Mivel az előadás után egyetlen kérdés sem hangzott el, ez azt bizonyítja, hogy a jelenlévőknek minden érthető volt. Akik viszont többet szeretnének megtudni a főiskoláról, azoknak érdemes lesz elmenni a január 30-i nyílt napra, amit Tatabányán, a Béka király krt. 58. alatt tartanak 10 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!