Közélet

2012.12.26. 09:49

A terített asztal szépsége

Címkék#Esztergom

A Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola pincértanulóinak oktatója Balogh Gyula, a Prímás Pince volt étteremvezetője. A sokoldalú, a tálalást, felszolgálást, asztalterítést magas színvonalon tanító szakember nem kisebb helyen, mint a debreceni Arany Bikában kezdte hosszú pályáját.

R. B.

–A legszentebb és ugye a legfontosabb ünnep, nem mindegy, hogy telik az este, a további ünnepnapok sora a terített asztal mellett. Azt adom át, amit magánemberként és sok évtizedes éttermi dolgozóként megtanultam: a szépen, ízlésesen, érzéssel, ünnepi eszközökkel, egyforma evőeszközökkel, hófehér tányérokkal, gyertyával, adventi koszorúval díszített asztal mellett az étel, az ital is finomabb lesz mind karácsonykor, mind szilveszterkor - részletezte.

- Meg kell tanulni ezt is, alkalmazni otthon és nyilvános helyen egyaránt. Diákjaim fogékonyak, tudják, hogy mi a fontos, mi az elhagyandó – így karácsonyi étkezéseik a családi hagyományokkal ötvözve még fényesebbek, még meghittebbek lehetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!