Közélet

2012.04.02. 08:59

Kékre festik a tatai várat

Címkék#Tata

Április másodika az Autizmus Világnapja. Ebből az alkalomból ma este félnyolctól kékre, az autizmus színére világítják ki a Tatai Várat. Közben az Esőemberekért Egyesület tagjai közös sétát terveznek a várudvaron.

P. P.

Teszik mindezt azért, mert a szakemberek szerint a diagnosztizált autisták száma nem csak Magyarországon, de világszerte nő. Néhány éven belül lehetséges, hogy minden ötödik osztályteremben ülni fog egy autista gyermek.

Éppen ezért a Light it up blue elnevezésű nemzetközi akció keretében minden év áprilisának második napján kék színűre világítanak ki minél több ismert épületet. A magyarországi rendezvényeket 2009 óta az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) koordinálja. Két éve a Parlament kupoláját színezték kékre, most a Művészetek Palotája is ilyen lesz, s a Tatai Vár szintén.

Az Esőemberekért Egyesület vezetői ezért is várnak minden támogatót és érdeklődődőt április 2-án este fél nyolcra a  várudvarra. Legfőbb céljuk a figyelemfelkeltő akcióval ugyanis az, hogy az autisták semmilyen körülmények között ne kerülhessenek hátrányos helyzetbe. Az ő problémáik megoldásához ugyanis összefogásra, figyelemfelhívásra és mindenki segítségére szükség van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!