Közélet

2011.10.12. 19:19

A szocialisták kiállnak a megyék ingatlanvagyonának megtartásáért

A megyei ingatlanok "államosításáról" tartott sajtótájékoztatót szerdán Lukács Zoltán az MSZP megyei elnöke és Winkfein Csaba a megyei közgyűlés szocialista frakcióvezetője.

M. A.

Lukács Zoltán beszámolt arról: információik szerint a megyei elnökök megállapodtak a kormánnyal, hogy az ingatlanvagyon egy részét átadják az államnak, cserébe az állam átvállalja az adósságaikat.
- Erre egyetlen megyei közgyűlési elnök sem kapott megbízást. A megyék 180 milliárdos adósságával szemben az államosításra váró ingatlanok 1000 milliárd forint értékűek. Ez a hűtlen kezelést is felveti, ezért a kormányhivatalokhoz, az ügyészséghez és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez fordulunk.

Winkfein Csaba mindezt azzal egészítette ki, hogy október 20-ára rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezik a megállapodás nyilvánosságra hozatalára.
-  Javaslatunk, hogy a megállapodást a közgyűlés tekintse semmisnek. Határozatban szólítanánk fel az elnököt, hogy készítse el a megye vagyoni leltárát, különös tekintettel az átadandó vagyontárgyak értékére.
Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: a megállapodás nem titkos, a témával foglalkozó közgyűlés összehívásáról már intézkedett.

M. A. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!