Közélet

2011.07.19. 07:04

Indul a Fő tér felújítása

Szerdán a műszaki átadás-átvétellel a látványos része is elindul a tatabányai Fő tér rekonstrukciójának.

Pataki Gábor

Újabb fejezetéhez ért a Fő tér felújítása, hiszen a projekt előkészítése és a szerződések megkötése után a napokban most már a városlakók számára látható rész is megkezdődik. E héten szerdán 10 órakor ugyanis megtörténik a tér műszaki átadás-átvétele, ezzel pedig hivatalosan is elkezdődik a Fő tér és környékének felújítása.

– Kérem mind a környéken élőket, mind a tatabányaiakat, hogy legyenek türelemmel – emelte ki Schmidt Csaba, Tatabánya  polgármestere, utalva arra, hogy az átalakítás jelentős felfordulással is jár majd.

A látványtervek alapján azonban mindenképpen érdemes átvészelni ezt az átmeneti időszakot majd, hiszen a mintegy másfél milliárd forintból megvalósuló projekt a tervek szerint igazi városközponttá varázsolhatja a Fő teret és környékét.

Nem véletlenül az Életfa szobor előtti téren került sor a sajtótájékoztatóra, hiszen ez a terület is része lesz a felújításnak, kellemes találkozási ponttá válik majd, szökőkúttal, sok paddal és még több virággal. Kibővítik az Árpád Hotelt, megerősítik az Árpád sétányt, átépítik az önkormányzati hivatal tanácstermét is, a földszinten egy, a térre nyíló kávézót alakítanak ki, a közgyűléseket pedig az új épület emeletén tartják majd.

A fejlesztésről további részleteket a 24 Óra keddi számában olvashatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!