Közélet

2011.05.15. 09:26

Ünnepelt a bányászváros

Solymár Judit arany okleveles gépészmérnök, helytörténet-kutató díszpolgári, Zagyi István Pro Urbe-díjat vehetett át.

B. G.

Európa, valamint a párbeszéd napját ünnepelte a bányászváros május tizenharmadikán és tizennegyedikén. Amennyiben ez nem lenne elég: az önkéntesség évének égisze alatt tartották meg a kétnapos rendezvényt, amelynek már a nyitányán is – A Föld gyermekei elnevezésű babakiállításon – hangsúlyos szerepet kapott az összetartozás, a közösségben gondolkodás és a támogatás eszméje.

Amíg a Czibuláné Csicsman Erzsébet aranykoszorús babakészítő mester remekműveit bemutató tematikus tárlat pénteki megnyitóján az esztétikum és a művészi alkotómunka kerültek előtérbe, addig a szombati nap a civil szervezetek bemutatkozásának, eddigi eredményeik, „társadalmi hasznosságuk” ismertetésének jegyében telt.

A délelőtt programját a „Dorog város díszpolgára” cím átadása tette teljessé: dr. Tittmann János polgármester Solymár Juditnak, a „minden ízében dorogi”, arany okleveles gépészmérnöknek, helytörténet-kutatónak nyújtott át díszoklevelet valamint emlékérmet.

A délutáni-kora esti órákban a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányász Zenekarának karmestere, Zagyi István áldozatos munkájáért, a település zenei életének felvirágoztatásáért Pro Urbe-díjban részesült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!