Közélet

2010.05.15. 14:18

Takarékosabb az egyenletes energiahasználat

Címkék#Esztergom

A városi Ipartestület és a Székesfehérvári Vállalkozói Központ Közalapítványa műhelymunkát szervezett vállalkozók részére a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskolában.

R. B.

Ennek keretében a vállalkozások  megújulási tevékenységének elősegítésről, új módszerek bevezetéséről kaphattak információkat a tanácskozás résztvevői. Az előadások középpontjában állt egy, az energia megtakarításával foglalkozó beszámoló. 

Kormos Csanád energia beszerzési szakértő szólt a villamosenergia és a gázpiac liberalizációjáról, a szabadon választható energikereskedőkről. Ez az új módszer a kereskedőváltás sok esetben akár 18-35 százalékos megtakarítást is hozhat vállalkozásonként. Hangsúlyozta: a több fogyasztó nagyobb mennyiségű energiafelhasználást jelent, azaz a nagyfogyasztóknak megajánlott tarifákat is megkapják a kisebb mennyiséget felhasználók.

A több fogyasztó kiegyenlítettebb energiafelhasználást jelent, az időben és mennyiségben eltérő fogyasztási szokások miatt, ami szintén kedvezőbb árakat eredményez. A legolcsóbb energia ugyanis az időben egyenletesen, folyamatosan felhasznált energia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!