Közélet

2010.02.15. 20:24

1,9 milliárdot kap a Vértesi Erőmű a kormánytól

Hétfőn a Parlamentben arról is beszélt Hónig Péter miniszter, hogy jelenleg nincs fizetésképtelen helyzetben a Vértesi Erőmű.

kemma.hu

 A kormány rendelete szerint a Vértesi Erőmű 1,9 milliárd forinthoz jutott. Jelenleg nincs fizetésképtelen helyzetben a társaság – egyebek mellett ezt is elmondta Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter a parlamentben, amikor Keleti György, Oroszlány MSZP-s országgyűlési képviselője kérdésére válaszolt hétfőn, az igen rövid, cikluszáró tavaszi ülésszak nyitónapjánján.

Keleti György felszólalásában utalt arra, hogy a Vértesi Erőmű a gazdasági válság és hibás vezetői döntések miatt csődközeli helyzetbe került. Egy választottbírósági döntés ugyanis fizetési kötelezettséget állapított meg az erőmű számára. Emiatt a felszámolás veszélye is fenyegette a társaságot, amely Komárom-Esztergom megye legnagyobb foglalkoztatója, hiszen jelenleg is több mint 3100 embernek biztosít megélhetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!