Közélet

2009.11.15. 13:10

Negyven aktív szocialista maradt

A húsz éves születésnapját ünneplő tatai MSZP oklevéllel ismerte el a legkitartóbbak hűségét.

P. P.

Családias hangulat jellemezte az MSZP városi szervezete megalakulásának 20. születésnapját szombaton. Olyannyira, hogy az ünnepségen nagyszülők, anyukák, apukák és unokák is részt vettek.

A két évtizeddel ezelőtti eseményeket Tatai-Tóth András idézte fel, akitől megtudtuk, hogy a városban és környékén élő, rendszerváltás előtti több mint kétezer MSZMP-tagnak csupán tíz százaléka lépett be az MSZP-be, akik közül az 1990. évi választások után alig maradtak százan. Közülük a ma is aktív párttagok hűségét oklevéllel ismerték el, melyekből pontosan negyvenet nyújtottak át.

Egyebek mellett elhangzott, hogy a legutóbbi öt választási ciklusból háromszor baloldali képviselő jutott a parlamentbe, akiknek támogatói folyamatosan két dologra szövetkeznek. Elsősorban a helyi közügyek befolyásolására, másodlagosan pedig az országos politikában való részvételre.

Ezen törekvéseket 1990-2007 között Tatai-Tóth András irányította elnökként, akit Sárközi Krisztina követett 2007-től 2009 januárjáig, azóta pedig Boda Balázs látja el ezt a funkciót, míg Gerébi Ákos e húsz év alatt frakcióvezetőként illetve alpolgármesterként segítette közös szándékaik valóra váltását az önkormányzatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!