Közélet

2009.09.04. 12:52

Bányászlámpa fénye gyullad

Címkék#Tatabánya

Hatalmas bányászlámpa világíthat a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon előtti téren szeptember 18-tól. Az alkalmatosságot már nem karbidgáz működteti, hanem korszerű napelem segítségével szolgáltatja majd a fényt.

K. T. J.

A mintegy 230 centiméter magas, a tatabányai bányászkodásra emlékeztető eszközt Boruzs Sándor és fia, Gergely készítik el. Legalább száz órányi munkájuk és persze az anyagköltség a „befektetésük.” Mint mondják, saját ötletük volt, a művelődési ház, az önkormányzat, és a Baráti Egyesület Kertvárosért pedig pozitívan  állt az ügy mellé.

A Kertvárosi Napok rendezvénysorozata alkalmából – amely szeptember 18-20 között lesz – avatják majd fel az alkotást. A közterületen a mű egy három méter széles kő talapzatra kerül  virágkoszorú közepén.

Egyéb programok is színesítik majd a hagyományos rendezvényt, ekkor adják át a Kertvárosért Címereket azoknak, akik az elmúlt évben a legtöbbet tették a városrészért, gálaműsoron mutatkoznak be az oktatási intézmények diákjai, lesz továbbá többek között mazsorett-fesztivál, rendőrkutya-bemutató, fegyverkiállítás is. Kiss

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!