Közélet

2009.08.25. 08:34

Nyugdíjas bányászokat támogatnak anyagilag

Elnökségi ülést tartott hétfőn a városi székhelyű Bányász Szakszervezeti Szövetség a József Attila Művelődési Házban. Wágner Ferenc elnökletével az idei segélyezésekről, illetve az 59. hazai bányásznap dorogi rendezvényeinek előkészítéséről tárgyalt a választott testület.

F. K.

  Eldőlt, hogy a következő napokban negyven nyugdíjas bányász kap 10–15 ezer forintos anyagi támogatást mindennnapi gondjainak megoldásához.

A bányásznaphoz kötődő események sora hétfőn kezdődik a művelődési házban kialakított Dorogi Galériában. Délután két órakor nyitják meg a Bányászhagyomány-örökség című fotókiállítást, amely a dorogi szénmedence településeinek fejlődését, jelenét igyekszik bemutatni. A megnyitót követően sokan vehetik majd kézbe a Bányász vagyok, ki több nálam című, napokban elkészült kötetet. Az izgalmas összeállításból többek közt kiderül, az egykori bányatröszt, milyen közművelődési intézményhálózatot alakított ki, illetve működtetett Dorogon és környékén. Sokan szólalnak meg a mozgalmas, eseményekben gazdag évek szemtanúi, alakítói közül. A nyitónap zárásaként a művelődési ház nagytermében ünnepségen köszöntik a szakszervezet még aktív, illetve többnyire már nyugdíjas tagjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!