Közélet

2009.06.05. 13:46

Egészségügyi szűrések, négy térkamera, T-csomópont

Címkék#Lábatlan

Június 8-17 között különböző egészségügyi szűréseken vehetnek részt a művelődési ház előtt parkoló speciális buszon a 45-65 év közötti hölgyek, akik névre szóló meghívót kapnak – egyebek mellett erről is tájékoztatták a képviselő-testület tagjait legutóbbi tanácskozásukon.

Palásti Péter

Arról is szó volt, hogy az ÁNTSZ területileg illetékes főorvosa helyszíni szemlét tartott a Nyergesújfaluról átmenetileg a településre kerülő szakrendelések biztosítása érdekében.

A döntéshozók elismeréssel szóltak a Sirályok Vízisport Egyesület tagjainak takarítási akciójáról, amit a Duna-partján hajtottak végre. A testület tagjai tudomásul vették, hogy négy helyszínen lehetséges térfigyelő kamerák telepítése.

Később tárgyaltak a közlekedésfejlesztési koncepcióról is, mely tartalmazza egy T-csomópont kiépítését is a Rákóczi- és Dózsa utak kereszteződésében, továbbá az iskola és a József Attila utca között két gyalogátkelőhely létesítését, valamint a  forgalomcsillapítás érdekében járdaszigetek kialakítását. Végül döntöttek arról, hogy pályázatot nyújtanak be a Zengő Óvoda tetőhéjazatának felújítására a regionális fejlesztési tanácshoz, s ha elnyerik azt, a költségek 65 százalékát kaphatják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!