Közélet

2009.04.01. 11:00

Uniós segítséggel fejlődhet a kistérségi egészségügy

Az elmúlt időszakban két térségi projekt is európai uniós támogatáshoz jutott az esztergomi kistérségben – tájékoztatta a kemma.hu-t Winkfein Csaba országgyűlési képviselő.

kemma.hu

Az első helyszín Nyergesújfalu: a Közép-dunántúli Regionális Operatív program segítségével a nyergesújfalui szakrendelőnek jutott négyszázmillió forint vissza nem térítendő uniós támogatás. Végre megfelelő körülmények között dolgozhatnak majd a szakrendelőben, feladatuk  tizenhétezer ember ellátása. A beruházás a tervek szerint 2010 első félévében készül el.

Szintén pályázati forráshoz jutott az esztergomi Vaszary Kolos Kórház sürgősségi osztálya a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program első fordulójában, amelynek összege kétszázhúsz millió forint. Bár még hátra van a második forduló, de megfelelő pályázattal a pénzt elnyerhetik és ez a beruházás is megvalósulhat – emlékezetes, hogy a sürgősségi osztály működését, különböző hiányosságok miatt, időlegesen felfüggesztették. A pályázat keretein belül huszonhárom hazai intézmény kapta meg a lehetőséget sürgősségi ellátásuk fejlesztésére mintegy tizenkét milliárd forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!