Közélet

2008.04.15. 12:01

Elhunyt Antal Imre

Hosszú betegség után, életének 73. évében elhunyt Antal Imre. A magyar televíziózás legendás alakja negyvenhárom éven át szórakoztatatta a televíziónézőket.

kemma.hu/RTL Klub

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Antal Imre humorista társaival a televízióban (Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence)
[/caption] Antal Imre 1935. július 30-án született Hódmezővásárhelyen. Szülei pedagógusok voltak, úgy gondolták, orvos lesz fiukból.

A fiatal Antal Imre unokatestvérét követve belopózott annak zeneóráira.
A zongoratanárnő őt is meghallgatta, és megérezte tehetségét. Szülei mindent megtettek azért, hogy gyermekük sikeres legyen. Felköltöztek Budapestre, hogy fiuk az Erkel Ferenc Zeneművészeti Szakiskolában tanulhasson.

1959-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, majd zongoristaként többször beutazta a világot. 1966-ban II. helyezést ért el a budapesti Liszt–Bartók Zongoraversenyen. Miután pályája derékba tört, a televízió világa felé fordult. Első műsora egy „házaspárbaj” volt, és hatalmas sikert aratott, így megkapta a „Halló fiúk, halló lányok!” című ifjúsági show vezetését is. Hosszú ideig  Vitray Tamással közösen vezette a szilveszteri műsorokat. 1980-ban elindult a magyar televíziózás egyik legnépszerűbb műsora, a Szeszélyes évszakok, melynek műsorvezetője volt.

Miután az Magyar Televízión megszűnt a Szeszélyes évszakok, 2006-tól az RTL Klub képernyőjén volt látható Antal Imre újabb, Szeszélyes című műsora, amely romló egészségi állapota miatt ért véget. A közönség kitartó szeretete és a rendszeres munka sokat segített a már betegeskedő humorista állapotán.

Életének utolsó két hónapját hospice házban töltötte. Április 15-én hunyt el. Antal Imrét az RTL Klub és a műsorát gyártó Szféra Kft saját halottjának tekinti.

Ma este 21.15 kezdettel a Vészhelyzet című sorozat helyett emlékműsort sugároz a csatorna, így tiszelegve Antal Imre élete és pályája előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!