Közélet

2007.11.05. 10:44

Réka Columbót is lepipálná

Hetedikessé-nyolcadikossá cseperedve fontos döntéshelyzetbe kerülnek a fiatalok, s bizony tehetség függvénye is, hogy megtalálják-e maguknak a leginkább testhezálló középiskolát.

Ribáry Zoltán

A tatabányai Árpád-házi Szent Margit Katolikus Általános Iskolába járó Rajj Réka igen régóta tudja, hogy legszívesebben a tatai református gimnáziumban vagy az Eötvösben, esetleg lakóhelyén, az Árpádban tanulna tovább. De már ennél is nagyobb távlatokban gondolkodik, határozott elképzelése, hogy egyszer jogász lesz, azon belül is ügyvéd.
– Már sokkal kisebb koromban is mindig érdekelt, mi az igazság egy-egy rejtély mögött, azóta rendíthetetlen krimirajongó vagyok, szívesen „nyomozok” együtt a főszereplőkkel, és sokszor meg is előzöm őket. Valahogy ráérzek, mi van a forgatókönyvben, nemigen fognak ki rajtam a fordulatok.
– Mondjuk Columbo-t is sikerült már megelőzni?
– Őt éppen nem, de tényleg sok hasonlóan híres „kollégája” van, akikkel már felvettem a versenyt.
– Nem vitás, izgalmas dolog az igazság nyomába eredni, de mi is az?
– Inkább azt tudnám megfogalmazni, mit gondolok az igazságosságról. Szerintem akkor tud az lenni az ember, ha mindig a jót tartja szem előtt, és előtérbe helyezi más javát, a saját érdekét sem teljesen elnyomva. Nem könnyű ez, de erre kell törekedni.

Röplabda és zongora

A nagy családban nevelkedő Réka (hárman vannak lánytestvérek) nem csak az agyát tornáztatja szívesen, szabadidejébe a művészet és a sport is belefér. Nemes József keze alatt oszlopos tagja a tatabányai női röplabda-utánpótlásnak, s húga hatására négy évvel ezelőtt elkezdett zongorázni, amit azóta is nagyon élvez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!