Kemma

2013.07.05. 11:24

Zenei kavalkád a roma sátorban

A Sziget egyik legpörgősebb helyszíne már évek óta a nemzetközi roma zenei kultúrát felvonultató sátor.

kemma.hu

A Yeni Raki Roma Sátor idén csábítóbb lesz, mint valaha: indiai cirkusz, holland pop-reggae-folk, francia gitárzene, olasz punk-dub-tarantella illetve klasszikus slágerek autentikus csárdással, bossa novával, francia manouche swinggel, tangóval és dzsesszel ötvözve.

A Roma Sátor az idén a Yeni Raki előnevet viseli. Az új névadó, Törökország nemzeti italának, a rakinak kedvelt márkája, amit a helyiek „The Spirit of Istanbul”-ként aposztrofálnak. Szimbolizálja a különböző és változatos kultúrák összeolvadását, mely annyira jellemző a Roma Színpadra is. A Yeni Raki egy bárral is jelen lesz a helyszínen.

A Roma Színpad állandó programokkal is jelentkezik, például Ilyen az Indiából érkező Kawa Musical Circus. Szintén naponta jelentkezik a Snétberger Zenei Tehetség Központ tanítványainak bemutatkozó koncertje.
Péntek koraestére ígérkezik a Harmonia Garden egy fiatal, innovatív, különleges stílusötvözetű, héttagú magyar zenekar. A nem mindennapi „Kertben” hallhatunk klasszikus slágereket autentikus csárdással, bossa novával, francia manouche swinggel, tangóval és dzsesszel ötvözve.
Két generáció - a legendás cigányprímás, a 65 éves Venzi Takev és a legjobb bolgár beatbox énekes, a 23 éves Skiller - találkozása nagyot robban majd a közönség előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!