tuti tippek

2019.04.09. 22:07

Biztonságos internetezésre hívták fel a figyelmet a megyei kapitányságon

A biztonságos internethasználatra hívták fel a figyelmet a megyei rendőrségen. A pedagógusok, gyermekvédelmi szakemberek és a rendőrök praktikus tippeket kaptak.

Kemma.hu/police.hu

Hasznos tippeket adott a szakember

Forrás: police.hu

Az internethasználat veszélyeire hívták fel a figyelmet a szakemberek Komárom-Esztergom megyében. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a Megyei Kormányhivatallal közösen április 9-én kedden Tatabányán, a Kormányhivatalban szervezett továbbképzést az internethasználattal kapcsolatban.

Hasznos tippeket adott a szakember (Fotó: police.hu)

A tapasztalatok azt igazolják, hogy a gyermekek körében óvatlanságból, tudatlanságból fakadó internetes problémák fordulnak elő, amelyeket a hiányzó információk miatt nehezen tudnak kezelni. Az előadók felhívták a gyermekvédelmi szakemberek, pedagógusok, rendőrök figyelmét az internethasználat veszélyeire, a megelőzéshez néhány praktikus tanácsot adtak.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság néhány megfontolandó veszélyforrásra hívja fel a figyelmet az internetezéssel kapcsolatban:

  • Ne adjuk meg senkinek felhasználói nevünket és jelszavunkat!
  • Csoportosítsuk ismerőseinket, ezáltal korlátozhatjuk, hogy ki mit láthat!
  • Egyéb oldalra vagy alkalmazásba közösségi profillal történő bejelentkezés során ellenőrizzük, hogy az oldal vagy alkalmazás milyen személyes adatainkhoz fér hozzá!
  • Más által is használt számítógépen – ha befejeztük az internet használatát – minden esetben jelentkezzünk ki a közösségi oldalról, levelezésből! A böngésző bezárása nem elegendő.
  • Tudni kell, ami az internetre felkerül, az ott is marad! Mielőtt bármit feltöltünk, jól gondoljuk át, hogy azzal magunkat vagy másokat kellemetlen helyzetbe hozzunk-e!
  • A közösségi oldalakon feltöltött posztjaink sok esetben bűnözők célpontjává válhatnak.
  • Ha bajba kerültél, ne félj segítséget kérni! Mindig van, aki segít.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!