Szökés

2023.08.07. 15:05

Nem volt pénze jégkására, világgá ment

Világgá ment az ötéves Noel egy lovastáborból. Nem volt pénze jégkására, így hát elindult az édesanyjához. El is tévedt. Még szerencse, hogy egy komáromi járőr meglátta az út szélén bandukoló kisfiút.

Kemma.hu

Az elkóborolt kisfiút az úton bandukolva a járőrkocsiból vette észre Gaál Szabolcs törzszászlós, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Komáromi Rendőrőrsének baleseti és bűnügyi vizsgálója.

A Police.hu beszámolója szerint július 27-én a szolgálati autójával a vízpartról indult vissza a rendőrőrsre a járőr, amikor Abda települést elhagyva, az út szélén feltűnt neki az egyedül sétáló kisfiú. Megfordult a járőrkocsival és megállt mellette.

– A kicsi sírt, és az anyukáját kereste. Mondtam neki, nem kell félnie, nem lesz baj. Megkérdeztem a nevét, hogy hány éves, mire elárulta, hogy Noelnek hívják, és ötéves. Kézen fogtam, és mondtam neki, hogy jöjjön velem, segítek megkeresni az anyukáját. Ezután beültettem a rendőrautóba, és elindultunk. Útközben megtudtam tőle, hogy egy lovastáborban volt, onnan jött el.

Gaál Szabolcs a környéket nem ismerte annyira, ezért megállt egy benzinkútnál, hogy megkérdezze, merre van a tábor. Miután útba igazították, elindultak Noellel.

– A kisfiú a kocsiban egyre jobban feloldódott, és amikor meglátta az ismerős utat, ami a táborba vezetett, felcsillant a szeme. Örömmel újságolta, hogy jó irányba megyünk. A tábort autóval nem lehetett megközelíteni, ezért leparkoltunk, és gyalog sétáltunk be. Noel kézen fogva vezetett. Megkerestem a tábor vezetőjét, hogy átadjam a kisfiút. Azt mondta, tudják, hogy eltűnt Noel, az idősebb gyerekek már keresték. Azonban sem a szülőket, sem pedig a rendőrséget még nem értesítették az esetről.

Az is kiderült, hogy aznap jégkását kínáltak a gyerekeknek, de a kis Noelnél nem volt elég pénz. Annyira a szívére vette, hogy nem tudott venni belőle, hogy elindult világgá, és útközben eltévedt. A kisfiú a tábortól közel 4 kilométert gyalogolt, mire megtalálta Gaál Szabolcs. Az édesanyát a törzszászlós értesítette az esetről. A rendőrség jelenleg vizsgálja, hogy történt-e kiskorú veszélyeztetése a tábor vezetői részéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!