Kék hírek, bulvár

2017.05.05. 11:45

Tetőjavítással verték át a pilisi férfiak az idős asszonyt

Címkék#Esztergom

A két pilisi férfi azt ígérte az esztergomi nőnek, hogy megjavítják a háza tetőszerkezetét, ehelyett bontani kezdték azt, majd jogtalanul több százezer forintot követeltek a sértettől.

kemma.hu

Az Esztergomi Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 39 és egy 20 éves pilis lakos ellen.

A két férfi április 25-én délután megjelentek a 62 éves nő esztergomi lakcímén, és szóban megállapodtak vele, hogy családi házának tetőjavítási munkálatait a kialkudott árban elvégzik. Másnap reggel azonban a javítási munkálatok helyett az asszony családi házának tetőszerkezetét kezdték el megbontani abból a célból, hogy a szóban meg nem állapodott további munkálatok elvégzéséért a sértettől jogtalan pénzkövetelésük legyen.

A nő a kényszerhelyzetben belegyezett abba, hogy a családi
házának megbontott tetőszerkezetét megjavítsák, de felkérte a férfiakat,
hogy a tetőszerkezetet már ne bontsák tovább. A két férfi a sértettet tévedésbe ejtette azzal, hogy a tetőszerkezetet csak akkor lehet helyre állítani, ha előbb egyéb munkálatokat is elvégeznek.

Az asszony a munkálatok elvégzése alatt és befejezése után közel 100.000 forintot adott át, azonban a kifizetett pénzösszegen túlmenően azok több százezer forintot követeltek, amit az esztergomi asszony már nem fizetett ki.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy mielőtt igénybe veszik
a szolgáltatásokat, győződjenek meg a megbízhatóságukról. Kérjék el az
engedélyüket, vagy a tevékenységükre jogosító okmányaikat. Kérjenek
referenciát, de szerencsésebb, ha a településükön ismert szakembereket
bízzák meg a munka elvégzésével. A szolgáltatás részleteit tisztázzák
előre, térjenek ki minden részletre, rögzítsék írásos formában is, az
árat is foglalják bele.

Megfelelő szakértelem hiányában kérjenek segítséget hozzátartozóiktól, vagy ismerőseiktől. Ha a megállapodásban foglaltaktól eltérnek, hívják fel a szolgáltató figyelmét a megállapodásuk tartalmára.

Amennyiben mégis áldozattá válnak, tegyenek bejelentést a rendőrség
ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!