Kék hírek, bulvár

2016.07.27. 09:29

Kétszer hasba lőtt egy férfit az M1-esen, 15 év után elfogták

Az ukrán férfi még 2001-ben eltérített egy kisbuszt, majd amikor az egyik utas védekezni próbált, az elkövető kétszer hasba lőtte. Éveken át bujkált, most vádat emeltek ellene.

kemma.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat egy 15 évig szökésben volt, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő ukrán férfivel szemben, aki eltérített egy járművet, majd az utast kétszer hasba lőtte.

A férfi megállapodott társával abban, hogy úgy fog autót rabolni, hogy stopposként felkéredzkedik, a vezetőt vagy az utasokat lőfegyverrel fenyegetve átveszi az uralmat a jármű felett, ezalatt a másik férfi a megbeszélt helyen várakozik, majd az autóba beszállva együtt mennek Ukrajnába.

2001. november 19-én a két férfi, illetve egy, a tervükről szintén tudó nő Magyarországra érkezett. A férfi és a nő a magyar–osztrák határon beszállt az ukrán állampolgárságú sértett Olaszországból Ukrajnába tartó kisbuszába, míg társuk az autópálya egyik parkolójában várta őket. A kisbuszban a sértetten kívül még ketten utaztak.

Az elkövető Tata térségében a fegyverét a sofőrre szegezte, és arra utasította, hogy folyamatosan haladjon az általa meghatározott sebességgel, az utasokat pedig felszólította, maradjanak nyugton, különben lelövi őket. A sértett rátámadt a férfira, dulakodtak, majd az elkövető a sértettet kétszer hasba lőtte. Ekkor a sofőr megállította az autót, mire a férfi a hátsó ajtót kinyitva elmenekült a helyszínről, míg a nőt az utasok visszatartották.

A sértett közvetlen életveszélyes állapotba került, amit a gyors, szakszerű orvosi segítség hárított el műtéti úton, intenzív terápia mellett. Ennek hiányában a sértett halála mindenképpen bekövetkezett volna. Gyors, szakszerű orvosi segítség nélkül mindkét lövés külön-külön is a sértett halálát eredményezte volna.

A nőt időközben már jogerősen elítélték, harmadik bűntársukat továbbra is körözik. Az elkövetővel szemben a főügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!