Kék hírek, bulvár

2014.12.09. 12:05

Vigyázzanak az értékeikre!

A zsebtolvajoknak kedvez az ünnepek előtti zsúfoltság.

kemam.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a gyors pénzszerzési lehetőséggel próbálkozó tettesek főként a vásárokban, tömegközlekedési eszközökön, piacokon vagy bevásárlóközpontokban keresik a kínálkozó lehetőségeket.


 
A rendőrség ezért arra kéri az állampolgárokat, hogy pénzüket, bankkártyájukat, más értékeinket már akkor tegyék biztonságos helyre, amikor elindulnak otthonról. Lehetőség szerint a kabát belső zsebében tartsák a pénztárcájukat, az irataikat, telefonjukat. A plasztik fizetőeszköz PIN-kódját jegyezzék meg, papírra felírva soha ne tegyék a bankkártyájuk mellé.
 
Vásárláskor a pénz- és irattárcákat ne a táskák, kosarak tetején vagy a nadrág hátsó zsebében tartsák. Megfelelő védelmet csak a belső zsebek kínálnak. Ha mégis kizsebelik, hívjanak azonnal segítséget, értesítsék a rendőrséget. Ha a lopás során a bankkártyát is elvitte a tolvaj, azt azonnal tiltassák le. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!