Kék hírek, bulvár

2008.08.15. 17:23

Így kell ezt csinálni: börtön az ittas ácsi sofőrnek!

Két ügyben is ítéletet hirdettek a tatabányai bíróságon. Ittasan, jogosítvány nélkül vezetni tilos – ezt most sofőrök is megtanulhatták, akiket keményen megbüntettek Komárom- Esztergom megyében.

kemma.hu

Két férfi állt bíróság elé, mert nem elég, hogy ittasan, de a vezetéstől eltiltva, vagyis jogosítványuk bevonása után ültek a volán mögé.

Egyikük, egy 35 éves ácsi férfi húsz nap letöltendő börtönbüntetést kapott csütörtökön meggondolatlansága miatt, ráadásul büntetőeljárás is indult ellene, mert ittasan vezette személyautóját.

Egy másik férfival szemben pénteken hozott ítéletet a Tatabányai Városi Bíróság. A 44 éves férfi jövő márciusig nem ülhetett volna volán mögé, de ő sem tartotta be a bírói végzést, ráadásul, mintha ez még nem lenne elég, illuminált állapotban ült kocsijába, majd furikázott Tatabányán. Helyzetét súlyosbította, hogy az igazoltatásakor nem állt meg a rendőri karjelzésre, hanem egyszerűen továbbhajtott. A rendőrök üldözőbe vették és el is kapták, így nem úszta meg a büntetést: a bíróság hetvenezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte.

Ezek is érdekelhetik