Hírek

2017.05.19. 20:31

Trónfosztás vagy „mestertízes” a fináléban

Címkék#Hírkereső

A változatosság kedvéért az idén is két szupernagyhatalom, a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged között dől el a férfikézilabda bajnoki cím sorsa.

MW Központi Szerkesztőség

Az alapszakaszt a Szeged nyerte, a jobb egymás elleni mérlegének köszönhetően – egy gól döntött – előzte meg a címvédő Veszprémet. A két felvonásból álló finálé első mérkőzését Veszprémben tartják. Ma búcsúzik saját közönségétől Xavi Sabaté, a spanyol szakember utolsó hazai mérkőzésén dirigálja a bajnokcsapatot.

„Nagyon örülök, hogy Veszprémben lehettem  – nyilatkozta Xavi Sabaté a veszprémi klub honlapjának. – Két szezont töltöttem itt vezető- és és hármat másodedzőként. Részese voltam négy magyar bajnoki címnek, öt Magyar Kupa- és két Szuperkupa-diadalnak. Négy alkalommal bejutottunk a Bajnokok Ligája Final Fourba, és kétszer a döntőbe is. Nagyon elégedett vagyok, és híven ahhoz, hogy győztes típusú embernek tartom magam, mindig többet akarok nyerni. Ezért is nagyon fontos a most következő magyar bajnoki döntő, főleg azért, mert nehéz megszerezni az aranyérmet a magyar bajnokságban. Az NB I már nem olyan, mint öt éve volt, amikor idekerültem. Meg lehet nézni, hogy milyen keret volt Szegeden akkor, és milyen a mostani játékosállománya a vetélytársunknak” – hangoztatta a spanyol edző.

A veszprémieket kereken tíz éve nem lehet letaszítani a hazai trónról, a Szeged legutóbb 2007 tavaszán ünnepelhetett bajnoki címet.
„Megpróbálunk bevetni egy-két újdonságot, de nagy dolgokat már nem tudunk csinálni. A játékot megváltoztatni nem lehet, a bajnoki döntő előtt túl sok új taktikát már nem érdemes belevinni az alapjátékunkba” – vázolta a szegediek válogatott átlövője, Balogh Zsolt az M4 Sport televízióban. Balogh hangsúlyozta, hogy nagyon jól ismeri egymást a két csapat, így nehéz meglepni a másikat.

A bajnoki döntő első mérkőzését ma 15.45-kor játsszák Veszprémben, a második találkozót jövő szerdán 18 órakor rendezik meg. Mindkét mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!