Hírek

2012.12.06. 08:22

Kutyákat tanítanak vezetni

Címkék#Live Videó

Egy új-zélandi menhelyen kutyákat tanítanak vezetni. Az ebek sebességet váltanak, gázt adnak, fékeznek és kormányoznak, és mindezt 7 hét alatt sajátították el.

Live Videó

Egy új-zélandi menhely dolgozói arra vállalkoztak, hogy bebizonyítják, az ember legjobb barátja nem csak arra képes, hogy visszahozza a labdát, vagy parancsszavaknak engedelmeskedjen, hanem autót is tud vezetni.  Három menhelyi kutyus vehetett részt a7 hetes tanfolyamon, melynek célja az volt, hogy az intézmény munkatársai bebizonyítsák, az utcáról megmentett kutyák értékes lények.

Porter, Monty és Ginny 5 hétig csak a szükséges mozdulatokat gyakorolta: hogy kell fékezni, kormánykereket tekerni, majd kaptak egy ál-autót, melyen folytatták a tréninget. A kurzus végeztével a kutyusok egy átalakított Mini Cooperben vizsgáztak. A kocsit úgy tervezték át, hogy az ebek is elérjék a pedálokat. Az első bemutatón az oktatók árgus szemekkel figyelték az ebek minden mozdulatát, de a menhely dolgozói biztosak abban, hogy a kutyusok némi gyakorlással nemsokára önállóan is képesek lesznek vezetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!