Hírek

2012.12.01. 17:03

Elzárás az avasi járőrözésért

Két nap elzárásra ítélte a bíróság Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Miskolcon felvonuló tagjait.

mti

Két-két nap elzárásra ítélte nem jogerősen a Miskolci Városi Bíróság szombaton azt a tizenhárom embert, akik pénteken Miskolc avasi lakótelepén a Szebb Jövőért Egyesület tagjaiként, szimpatizánsaiként úgymond sétára indultak a városrészben. Egy férfi ellen - aki szervezte a "megmozdulást"  - büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség.



A rendőrség által a pénteki "sétán" előállítottak között volt Jakab Péter, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci önkormányzati képviselő is.
  
 Szabó József, a Miskolci Törvényszék szóvivője az határozathirdetést követően elmondta: közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzésének szabálysértése miatt ítélte el a 13 embert, ugyanakkor valamennyiüket szabadlábra helyezték, az őrizetbe vételük két napja ugyanis ebbe beleszámít. A rendőrség tudomásul vette a döntést, az érintettek és ügyvédjeik fellebbeztek, ezért a verdikt nem jogerős.
   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!