Hírek

2012.08.13. 18:32

Ezrek ünnepelték hazatérő olimpikonjainkat

Több ezren, köztük szurkolók, barátok, hozzátartozók köszöntötték a Londonból hazatért magyar olimpikonokat hétfő délután a budapesti Syma csarnokban.



Az eseményen megjelent Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, volt köztársasági elnök. Borkai Zsolt köszöntőjében hangsúlyozta, hogy már csak azért sincs miért szégyenkezni, mert a magyar olimpiai csapat tagjainak több mint ötven százaléka pontszerzőként tért haza.

Semjén Zsolt beszédét azzal kezdte, hogy büszke lehet az a nemzet, amelynek ilyen olimpikonjai vannak. Pars Krisztián szerint egy sportoló soha nem lehet elégedett, mert akkor nem viszi semmire. Az olimpiai bajnok kalapácsvető elmondta, hogy most sem elégedett magával, mert menni kell tovább előre. Kozák Danuta szerint pedig Londonban csak magyar szurkolók voltak.

>>> London 2012 - 20 éve nem látott siker az olimpián

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!