Hírek

2012.05.20. 12:15

Földrengés rázta meg Észak-Olaszországot

Legalább hatan meghaltak vasárnap hajnalban Észak-Olaszországban egy 6-es erősségű földrengésben. Több épület súlyosan megrongálódott.

Olaszország, földrengés, földmozgás

Hatra emelkedett az Észak-Olaszországban bekövetkezett földrengés halálos áldozatainak a száma - közölte a mentőszolgálat. Több mint ötvenen megsebesültek - írja a BBC. Olaszországot 6-os erősségű földrengés rázta meg vasárnap hajnalban.

A földrengés középpontja a Bolognától 36 kilométerrel északra lévő Finale Emilia településen volt, a felszín alatt mintegy 10 kilométerrel, de az egész északkeleti országrészben lehetett érezni, sőt Ausztriában is. A rengés hajnali 4 óra után pár perccel történt, és több kisebb rengés követte. A mentőcsapatok jelenleg is a törmelék alatt rekedt túlélők után kutatnak.

Ferrara városától nyugatra egy marokkói bevándorlót találtak holtan egy iparterületen beomlott csarnok romjai között. Két másik ember egy kerámiaüzemben halt meg, miközben éjszakai műszakban dolgozott. Egy nővel valószínüleg szívroham végzett. Bolognában és más városokban is sok ezren szaladtak ijedtükben az utcára az első nagy rengés hatására.

Az éjszaka valamivel a rengés előtt volt egy kisebb, 4,1-es erősségű földmozgás Lombardiában. A legutóbbi jelentős olaszországi földrengés 2009-ben volt L''Aquilában, és csaknem 300 ember halálát okozta.

Olaszország, földrengés, földmozgás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!