Hírek

2011.09.01. 18:10

Gyurcsány: Polt téved

A legfőbb ügyész szerint Gyurcsány Ferenc túllépte hivatali hatáskörét egy parlamenti megbeszélésen, amikor a sukorói kaszinóberuházásról tárgyaltak.

MTI

Gyurcsány Ferenc úgy véli, az ügyészség által a parlament mentelmi bizottságának megküldött iratok sem igazolják Polt Péter legfőbb ügyész gyanúját, amely szerint a volt kormányfő hivatali visszaélést követett el a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben, sőt az ellenkezőjét támasztják alá. A volt miniszterelnök csütörtökön az után nyilatkozott újságíróknak, hogy a képviselői irodaházban megnézte az említett dokumentumokat.


 
Gyurcsány Ferenc elmondta, a legfőbb ügyész szerint az róható a terhére, hogy 2008 májusában a sukorói kaszinóberuházást tervező befektetőkkel folytatott parlamenti megbeszélésén kifejezte támogatását a projektet illetően, és "ezzel - hivatali hatáskörét túllépve - lényegében döntést hozott". Gyurcsány Ferenc szerint azonban a Polt Péter által a mentelmi bizottságnak megküldött iratok ezt cáfolják: a megbeszélésen részt vevő, az ügyben folyó polgári perben meghallgatott tanúk egybehangzóan állítják, hogy ott nem született döntés.
   
Gyurcsány Ferenc arra is kitért, hogy ha Polt Péter gyanúja megállná a helyét, abból az következne, hogy minden miniszterelnök számtalanszor túllépi a hatáskörét, amikor az ország érdekében általános támogatásáról biztosít nagyberuházásokat.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!